Cementeringswerken

Wat is cementeren?

Danny Serneels  - CementeringswerkenCementeren, of met een andere term slempwerk, is een techniek waarbij de buitenmuur wordt behandeld met een dunne, ademende cementlaag. Hierdoor krijgen de stenen en de voegen een egale, grijze kleur. De techniek geeft extra bescherming aan de muur, zonder deze af te sluiten van de buitenlucht. Het cementeren van buitengevels is niet nieuw.

Waarom cementeren?

Het grootste voordeel van cementeren is dat de structuur van de ondergrond zichtbaar blijft, waardoor de natuurlijke uitstraling van de gecementeerde muren behouden blijft. Ook eventuele kleurverschillen van latere aanbouwen of aanpassingen in de gevel worden met cementeren weggewerkt en nagenoeg onzichtbaar.
In tegenstelling tot schilderen blijven de muren ademen, zodat het natuurlijke vochttransport door de muren niet wordt aangetast. Naar een gecementeerde muur heeft u de eerste 15 jaar geen omkijken meer en u bespaart op de onderhoudskosten van periodiek schilderen.

Binnenshuis cementeren

De ideale oplossing voor vochtige ruimtes: douches, badkamers... Dankzij de Knauf Mixem (light, medium, high) krijgen de barsten in alle
vochtige ruimtes geen kans.

 

Wilt u graag nog wat meer weten over de voordelen? Neem dan contact met Pleisterwerken Danny Serneels uit Aarschot op.

Back to Top