Chapewerken voor een stabiele vloer

Wat is chape?

Danny Serneels  - ChapewerkenChape is een mengsel van zand, cement en water dat zich bevindt tussen de draagvloer (bijv. welfsels) en de bevloering (bijv. tegels, parket,...).

Zijn er verschillende soorten chape?

Ja, afhankelijk van de plaats en de verdieping worden er verschillende chapesoorten gebruikt.
Uitvullingschape: dit is een chapelaag met als doel een vlakke ondergrond te bekomen. Eventuele leidingen worden door de uitvullingschape ondergestopt.
Eindchape: op deze chapelaag wordt de bevloering naar keuze aangebracht. Dit kan rechtsreeks in de chape (door de vloerder!) of na het uitdrogen. Belangrijk om weten is dat vooral bij het leggen van parket de chape volledig uitgedroogd moet zijn.

Bijkomende voorzieningen en opties:

  • Randisolatie: wordt langs de randen van de chape voorzien om het krimpen en uitzetten op te vangen.
  • Akoestische isolatie (optie): wordt vaak in appartementsgebouwen op verdiepingen gebruikt om het geluid te dempen.
  • Wapeningsnetten (optie): worden in de dekchape ingewerkt om deze te verstevigen.

Waarin onderscheiden wij ons?

Wij beschikken over een eigen chapemachine. Zo kunnen wij snel inspelen op de wensen van de klanten. Bovendien is er bij ons de mogelijkheid om zelf te helpen tijdens de werken. Wij hanteren een vaste basisprijs tot een dikte van 7 cm. En er is bij ons een gratis prijsofferte op plan.

Uiteraard is deze lijst niet limitatief en zijn er ook nog andere dingen mogelijk die hier niet aan bod zijn gekomen. Of u hebt nog een vraag waarop u hier geen antwoord hebt gevonden.
Neem dan vrijblijvendcontact op met Pleisterwerken Danny Serneels uit Aarschot en wij proberen u zeker verder te helpen!

Back to Top