Gyprocwerken: dé oplossing voor uw woning

Gaat het nu om nieuwbouw, transformatie of renovatie, met de Knauf-droogbouwsystemen worden uw bouwdromen realiteit: droog, snel, schoon, en economisch, van kelder tot dak. Hieronder zetten we de voordelen in detail op een rijtje.

Gips als bouwmateriaal

Gips werd reeds in het oude Egypte in de woningbouw gebruikt en dit vanwege zijn mensvriendelijke eigenschappen. Het heeft dezelfde PH-waarde als de menselijke huid, is reukloos en onschadelijk. Maar bovenal draagt het bij tot een welbehagen en comfort in de woning. Het grote volume van zijn poriën laat het gips toe een overmaat aan luchtvochtigheid op te nemen, op te slaan en naar behoefte weer af te geven. Het resultaat is een uitgebalanceerde vochthuishouding.

Stabiliteit

Gipsplaten zijn resistente bouwmaterialen. Als ondergrond komen zij in aanmerking voor de bevestiging met eenvoudige nagels van lichte stukken. Door het gebruik van hollewandpluggen zijn grotere gewichten veroorloofd. Verlichtingsarmaturen, schilderijen en zelfs kasten kan men aan deze nieuwe wanden bevestigen.

Vochtwerendheid

Voor de toepassing van gipsplaten in vochtige ruimtes zoals keuken of badkamer is de Knauf Greenboard het best aangewezen. De impregnering met een vochtwerend middel tijdens de productie van de plaat maakt haar uitermate bestand tegen vochtinwerking.

Isolatie

Gipsplaten voelen van nature uit warm aan. In combinatie met mineraalvezelplaten verhogen zij in aanzienlijke mate de isolatie van een scheidingswand of voorzetwand.

Brandweerstand

De chemische formule voor gips maakt dit duidelijk: in het kristal zijn twee moleculen water opgenomen, die bij brand enigermate vrijkomen als bluswater. Onder invloed van hittewerking vormt de vrijkomende waterdamp een vuurvertragende dampsluier.

Plaattypes

Plaattypes

Dikte
mm
Kantuitvoering Standaard 
lengte mm
Standaard 
breedte mm

Knauf bouwmateriaal

9,5
mm
HRAK 2600 600 8,2
12,5
mm
HRAK 2600 600 10,1

Knauf bouwplaat

9,5 mm HRAK 2600 1200 8,2

Knauf Greenboard

9,5 mm HRAK 1200 600 9
9,5 mm HRAK 2600 600 9

 

Gyprocwerken kunnen ook bij u de juiste oplossing zijn.
Neem daarom contact op met Pleisterwerken Danny Serneels uit Aarschot.

Back to Top